Båtlift – Hvordan designe din egen?

batlift-image

Hvordan går du frem for å designe din helt egen modulbaserte båtlift?

Båtlifter har etterhvert blitt et mer og mer populært produkt i Norge. Du tar vare på båten din på en helt spesiell måte, samtidig som at du kan gå tørrskodd i land der du har liften liggende. Gjerne inntil din eksisterende brygge.

Det som tidligere har vært solgt mest av her til lands er slike heiselifter, der en mekanisk lift heiser båten opp av vannet. Denne typen er hovedsaklig beregnet på større båter, og på båter som har en lang kjøl.

Det vi skal ta for oss i dette innlegget er en helt ny type som er beregnet på mindre båter (opptil 9 meter / 29 fot) med slak kjøl. Systemet er slik at båten kjøres rett opp fra vannet, og ombord på liften.

Modulbasert båtlift

Ja, denne type er nettopp det, nemlig modulbasert. Her kan du bygge den akkurat så stor som du ønsker. Båtlift fra Sealine Products AS har noen standardiserte oppsett, der man kan velge lengde først og fremst, men deretter om man vil ha ekstra rader med SunnyDock modulklosser (50 x 50 x 40 cm) på venstre, høyre side og eller foran liften. Dette gjør at du kan skape så mye gåplass du vil rundt båtliften.

En annen ting som er fint med denne løsningen er at dersom du skal flytte den, trenger du ikke leie svære kranbiler for å løfte den opp og forflytte den. Har du en varebil eller en stasjonsvogn med litt plass kan du flytte den bit for bit om du vil, da de største modulene er 1 meter på det lengste.

En tredje ting som gjør at dette systemet er utmerket er at dersom du vil ta liften inn i hus til vinteren er det bare å demontere og stable klossene inne der du har lagringsplass.

Hvordan kobler du liften sammen?

Liften fra Sealine Products er meget enkel å sammenkoble. Den er designet på en slik måte at selv barn kan gjøre det, og til og med bestemor med begrenset teknisk innsikt ville skjønt hvordan den henger sammen. Det hele består av moduler som sitter i senter, altså selve liftmodulene.

Disse festes med en type koblingbolter i plast. Så festes SunnyDock modulene rundt sidene og foran med en annen type koblingsbolter. Disse plugges i hullene og vris ca 45 grader for å låse dem. Til dette benyttes en spesiell låsenøkkel.

Det samme gjelder når den skal demonteres. Man låser opp boltene med samme nøkkel og de tas rett opp, og så er det bare å plukke modulene fra hverandre. Superenkelt.

Er den slitesterk?

Ja, dette systemet er meget slitesterkt. Nærmest evigvarende da det er produsert i supersterk Polyethylene plast. Selv liftmodulene er utstyrt med ruller slik at hverken din båt eller båtlift skal ta skade av å kjøre i land og sette ut.

Hva med miljøvennlighet?

Polyethylene plast er 100% miljøvennlig da det ikke reagerer med vann. Så du kan med god samvittighet bygge en slik brygge.

Du får en lift som både ser bra ut, er slitesterk, miljøvennlig og meget lett å bygge og demontere.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s